Palvelut
Hieronta
Ajalla käytetään tarpeen mukaan klassista hierontaa, mobilisoivia tekniikoita, faskiatekniikoita, kinesioteippausta, kuivakuppausta, purentalihaskäsittelyä sekä odottaville äideille raskaushieronnan tekniikoita.
Akupunktio hieronnan yhteydessä
Ajalla käytetään akupunktiota hieronnan yhteydessä. Neulat ovat paikoillaan noin 20 minuuttia.
Akupunktio ei sovi odottaville äideille.
Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta
Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on todella lempeä mutta tehokas yhdistelmä vyöhyketerapiaa ja hierontaa. Hoito tehdään aina vauvan ehdoilla vauvan kehoa kuunnellen.
Akuuttiaika
30 minuutin aika akuuttiin tarpeeseen.
Koirahieronta
Perinteistä koirahierontaa, faskiakäsittelyä ja mobilisointitekniikoita tarpeen mukaan.
Pennun totuttelukäynti
Lyhyempi aika, joka soveltuu ensikäynniksi pennuille ja aremmille koirille. Tutustutaan tilaan ja toisiimme, ja käydään koira kevyesti läpi.
Yleistä
Hieronta on vanha, kokonaisvaltainen ja monipuolinen hoitomuoto josta on hyötyä sekä keholle että mielelle monella tasolla. Hieronta toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan, oli asiakkaana sitten ihminen tai eläin.
Käytän klassista hierontaa, faskiatekniikoita, purentalihashierontaa, imukuppihierontaa, akupunktiota ja mobilisointitekniikoita asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnellen. Vauvat hierontaan tietenkin vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan menetelmiä käyttäen. Eläimet hoidan pääasiassa faskiatekniikoin.
Hieronnan aikana keho vapauttaa endorfiinejä, jotka auttavat kehoa rentoutumaan kokonaisvaltaisesti. Hieronta laskee verenpainetta, vähentää turvotusta, tasapainoittaa keskushermostoa ja lievittää stressiä. Hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa, poistaa kehosta kuona-aineita, parantaa verenkiertoa ja auttaa kehoa palautumaan. Erilaisin hierontaottein ja -menetelmin pyritään lievittämään kehon kiputiloja, lisäämään nivelten liikerataa ja rentouttamaan pehmytkudoksia.
Koirahieronta
Koirahieronta sopii jokaiselle koiralle ikään, rotuun ja harrastuksiin katsomatta. Myös sohvachampionit ovat tervetulleita hierontaan ja hyötyvät siitä. Käytän hieroessani pääsääntöisesti erilaisia lihaskalvokäsittely- ja mobilisointitekniikoita.
Koiralle voi syntyä kireyksiä ja jännitystiloja kehoon esimerkiksi rasituksesta, synnytyksestä, vammoista, liukastumisista ja leikkauksista. Ei kuitenkaan kannata odottaa ongelmien ilmenemistä, vaan huollattaa koiraa jo ennaltaehkäisevästi. Rennot lihakset ja vetreät lihaskalvot nimittäin kestää kuormitusta paremmin, ei vammaudu yhtä herkästi ja palautuu nopeammin. Erityisesti äärirajoilla suorittavat harrastus- ja metsästyskoirat hyötyvät suuresti säännöllisestä lihashuollosta.
Merkit kehon epätasapainosta ja jumeista voi olla todella monenlaisia: jalan keventäminen tai ontuminen tietyssä askellajissa, jonkin kehonosan vilkaisu, nuoleminen tai nakertaminen, haluttomuus hypätä esimerkiksi sohvalle tai autoon, harrastuksissa virhe toistuvasti samassa kohdassa, peitsaaminen, lonkkaistunta. Omistaja tuntee koiransa parhaiten ja osaa kiinnittää huomiota normaalista poikkeaviin asioihin. Selkeissä kiputiloissa ja isommissa vammoissa ensisijaisesti käydään ensin eläinlääkärin luona. Tarvittaessa myös ohjaan asiakkaani eläinlääkäriin, fysioterapiaan tai osteopatiaan mikäli omat taitoni ei riitä.
Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta
Hoitomuotona vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on todella lempeä mutta tehokas yhdistelmä vyöhyketerapiaa ja hierontaa.
Hoito tehdään aina vauvan ehdoilla vauvan kehoa kuunnellen.
Jo raskausaikana ja etenkin synnytyksessä saattaa muodostua erilaisia jumeja ja stressiä pieneen kehoon, jotka oireilevat eri tavoin. Myös eri kehitysvaiheet saattavat horjuttaa vauvan kehon tasapainoa.
Hoitoon voidaan hakeutua esimerkiksi erilaisten vatsavaivojen, pulauttelun, refluksin, huonojen unien, vinouksien, itkuisuuden tai tyytymättömyyden takia. Hoito rauhoittaa vauvan koko kehoa ja sitä kautta myös hermostoa.
Hoidot tehdään aina 3-5 hoitokerran sarjana parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Hoito aloitetaan haastattelemalla vanhempia ja havainnoimalla vauvan kehoa jotta saadaan hoidon tarve kartoitettua. Itse hieronta kestää 20-30 minuuttia. Se voi tuntua lyhyeltä ajalta, mutta pienelle ihmisenalulle se on jo pitkä aika.
Hoito voidaan tehdä kaikenikäisille lapsille kaksiviikkoisesta vauvasta alkaen. Hoidon voi tehdä myös esimerkiksi hierojan tai vanhemman sylissä mikäli vauva ei viihdy alustalla, on kovin itkuinen tai vierastaa. Myös kotikäynnit ovat mahdollisia.
Esteitä hoidolle on olemassa muutamia:
- Tulehdus
- Kuume
- Rokotukset (5vrk)
- Vakavat sairaudet
- Antibioottikuuri
Ennen hierontaa
On olemassa tilanteita, jolloin hierontaa ei voida tehdä. Tällaisia ovat sekä ihmisillä että eläimillä muunmuassa akuutit sairastumiset, tietyt sairaudet, tuoreet vammat, kuume ja tulehdukset. Mikäli sinulla tai hierontaan tulevalla lemmikilläsi on jokin sairaus, on hyvä varmistaa minulta ja mahdollisesti myös hoitavalta lääkäriltä onko hieronta sinulle turvallista ja sopiiko se terveydentilaasi.
Koiralle ei tulisi antaa ruokaa 1-2 tuntia ennen hierontaa. Käytä koira tarpeillaan kunnolla ennen hierontaa. Koiran saa parhaiten hierottua kylkimakuullaan, joten sitä olisi hyvä harjoitella etukäteen. Pakollista tämä ei kuitenkaan missään nimessä ole, vaan aina edetään koiran mukaan ja pyritään pitämään hierontatilanne mahdollisimman rauhallisena ja stressaamattomana. Myös istuvaa ja seisovaa koiraa pystyy hieromaan. Ota mukaan koiralle maistuvia nameja, ja jos koira on esimerkiksi todella arka, kerro siitä etukäteen.
Mikäli koiralla on jotain sairauksia tai lääkityksiä, kerro niistä heti alkuun. Mikäli olette käynyt eläinlääkärin tutkimuksissa tai tulette hierontaan eläinlääkärin tai fysioterapeutin lähettämänä, ota mahdolliset käyntikertomukset mukaan.
Hieronnan jälkeen
Lepää ja anna kehollesi aikaa palautua hieronnasta. Juo runsaasti vettä pelkältään tai esimerkiksi nesteytysjauheen kera, jotta kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta. Pysy lämpimänä. Vältä raskaita fyysisiä suorituksia hieronnan jälkeen.
Eläimillä olisi hyvä pitää muutama lepopäivä käsittelyn jälkeen. Rauhalliset, lyhyehköt lenkit kytkettynä tekevät hyvää ja pitävät aineenvaihduntaa yllä, mutta riehumista, vapaana juoksemista ja treenaamista tulisi välttää.